Σελίδες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας

 2 χρόνια για  μαχαίρωμα
Σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή, καταδικάστηκε 33χρονος  από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σήμερα.
Ανήμερα των Χριστουγέννων το 2007 , ο 33χρονος κατηγορούμενος τραυμάτισε με μαχαίρι 27χρονος, καθώς διασκέδαζαν σε μπαρ της Μεσσήνης.
Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιεί πολύ και μετά από μια παρεξήγηση με την παρέα του θύματος , αυτός πήγε να φύγει.  Τότε του έβρισαν με άσχημοι τρόπο την μητέρα του. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι ο κατηγορούμενος είχε χάσει την μητέρα του λίγους μήνες πριν σε πυρκαγιά. Εκείνη την στιγμή ,όπως είπε , θόλωσε βγήκε και πήρε από το αυτοκίνητό του ένα μαχαίρι που είχε, επέστρεψε το έμπηξε πάνω στην μπάρα του μαγαζιού. Τότε φοβούμενοι οι θαμώνες για το χειρότερο έπεσαν πάνω του και τον χτύπησαν με ότι έβρισκαν. Πάνω στην συμπλοκή , έπεσε κάτω και πήρε μαζί του και το μαχαίρι , εκεί τραυμάτισε το θύμα στην αριστερή πλευρά του μηρού και της μασχαλιαίας περιοχής, αλλά τραυματίστηκε και ο ίδιος στον λαιμό.

Η κ. Εισαγγελέας  στην αγόρευσή της ζήτησε την μεταβολή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε  επικίνδυνη σωματικής βλάβης , για τον λόγο ότι δεν θεμελιώνεται η προηγούμενη κατηγορία αφού δεν προκλήθηκε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του θύματος.
3 χρόνια για σωματεμπορία
Μετά από 4 αναβολές εκδικάστηκε σήμερα υπόθεση 35χρονου από την περιοχή του Γυθείου για σωματεμπορίας και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ η δεύτερη των κατηγορουμένων απαλλάχτηκε λόγω αμφιβολιών.
Συγκεκριμένα από τις 26 /8 έως 14/8/2003 πήρε από την Αθήνα μία αλλοδαπή , από την Ρωσία την Αθήνα και την έφερε στο Γύθειο. Εκεί αφού πρώτα της πήρε τα χαρτιά και τα ρούχα της όλα, την κρατούσε παρά την θέλησή της στο σπίτι του και την εξέδιδε σε καφέ – μπαρ που διέθετε , την εποχή εκείνη, στο Γύθειο. Στο σπίτι , σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της κοπέλας, όταν έλειπε ο κατηγορούμενος την πρόσεχε για να μην φύγει η μητέρα του κατηγορουμένου μαζί με μια αλβανίδα που φιλοξενούσε στο σπίτι του.
Η κοπέλα στις 16 /9/2003 κατάφερε και φύγει και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του Γυθείου, όπου και έκανε την καταγγελία. Είπε πως είχε φύγει από το σπίτι δύο μέρες πριν πάει στο Αστυνομικό Τμήμα και  κοιμήθηκε στην παραλία.
Η κυρία Εισαγγελέας κατά την αγόρευση της ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως πρωτόδικα ενώ για την δεύτερη ζήτησε την απαλλαγή της λόγω αμφιβολιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου