Σελίδες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Άλλη μια Πελοποννησιακή παρουσία : "Γυμνές εξομολογήσεις"

undefined

                
Σε πολυτάλαντο άτομο αναδεικνύεται η Παναγιώτα Μπλέτα με την  εμφάνισή της και στο χώρο της λογοτεχνίας. Με σπουδές και μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη, έχει μέχρι σήμερα δοκιμαστεί με επιτυχία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και στην πολιτική, σε δύο τομείς που δύσκολα επιτρέπουν την παράλληλη δημιουργία έργων του λόγου.
Ο ποιητικός της λόγος  -μια διέξοδος για κείνη- μας οδηγεί σε φωτεινά μονοπάτια αφήγησης, χαραγμένα ανάμεσα από λυρισμό, συμβολισμό, μεταμοντερνισμό. Ένα νέο ύφος ταιριαστό στις σύγχρονες απαιτήσεις τοποθετεί με σιγουριά την ποίησή της στο ανθολόγιο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Γλώσσα ατίθαση, πρωτοπόρα, άκρως ανατρεπτική και σαγηνευτική.  
Οι  «Γυμνές Εξομολογήσεις»  φανερώνουν την ομορφιά του απέριττου, το αψεγάδιαστο κάλλος του καλλίγραμμου κορμιού που αποτελεί έμπνευση για την καλλιτέχνη.. Η Γιώτα σμιλεύει περίτεχνα το λόγο, και αφαιρεί κάθε περιττή λέξη, κοσμώντας τα ποιήματά της με λέξεις κοφτές, στίχο συχνά μονολεκτικό, που υπερέχει ωστόσο σε νοήματα όσο και σε πλαστικότητα.
Επιχειρεί μια διείσδυση στο γυναικείο ψυχισμό μέσα από το πρίσμα του έρωτα. Ποιήματα που αποπνέουν ωριμότητα και ερωτική μέθη
Σαράντα τέσσερα ποιήματα, υποστηρίζουν δυναμικά την πρώτη εμφάνιση της Παναγιώτας Μπλέτα σε ένα καλαίσθητα φιλοτεχνημένο από τις εκδόσεις ΑλΔε βιβλίο εξήντα τεσσάρων σελίδων με σημαντικά αφιερώματα γνωστών από το χώρο της πολιτικής και των γραμμάτων προσωπικοτήτων.
Το εξώφυλλο προσελκύει ιδιαίτερα την προσοχή και είναι από ελαιογραφία της ίδιας της ποιήτριας.
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στην Λακωνία ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.
-Σπούδασε στη Νέα Υόρκη: .
ΜΒΑ - Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology
BSc Marketing-Management - Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York
-Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε:
Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου - Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργία  πρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα –Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου

Υποψήφια Νομάρχης-Nομός Λακωνίας

Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης

Δημιουργία πρότυπου Newsletter που αφορούσε τα  Ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την  Περιφέρεια
-Συνεργάστηκε  επαγγελματικά με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας και επικοινωνίας αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις:
G.P.O –Greek Public Opinion A.E.
Kappa Research A.E.
Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το Ελληνικό κοινό –Γραμμή Ενημέρωσης σεισμόπληκτων  0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464 κτλ
Οι «Γυμνές Εξομολογήσεις» αποτελούν την πρώτη της ποιητική συλλογή που εκτίθεται σε ευρύ κοινό. 


Εμείς να ευχηθούμε καλή τύχη στο βιβλίο και καλή συνέχεια στην ίδια .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου