Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Δεν κατάφερε να «σπάσει» τα ισόβια χθες ο Κώστας Αναζίκος, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, για την μεγάλη κλοπή στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2004.
Συγκεκριμένα στον δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν του είχαν αναγνωρισθεί τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και κατέθεσε αναίρεση στο Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή.
Χθες όμως το 5μελες Εφετείο Καλαμάτας απέρριψε το αίτημά του αυτό και ο κατηγορούμενος άκουσε για τρίτη φορά το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη.
Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης, όσον αφορά το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ήταν ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε απασχολήσει την δικαιοσύνη πριν την κλοπή παρά μόνο για παράβαση του ΚΟΚ , ακάλυπτη επιταγή χωρίς να υπάρχει όμως καταδικαστική απόφαση εναντίον του.
Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη του, κατατέθηκαν στο δικαστήριο ανάλογα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι κατά την διάρκεια της φυλακίσεως του είχε σπουδάσει στο ΤΕΙ Ηρακλείου, 2 χρόνια. Έβγαινε από την φυλακή στις 12:30 και επέστρεφε στις 9:15 ,για να πάει στην σχολή του χωρίς συνοδεία. Κατέθεσε και σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Ναυπλίου, ο οποίος είπε ότι σε εξέγερση που είχε γίνει στις φυλακές ο κατηγορούμενος είχε συμβάλλει ώστε να ηρεμίσουν τα πνεύματα και να λήξη η εξέγερση.
Η κ. Εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να απορριφθούν και τα δύο ελαφρυντικά και για την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη είπε ότι είναι προσχηματική ώστε να καταφέρει να βγει από την φυλακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά χρόνια μετά , από τα 5,9 εκ. ευρώ έχουν βρεθεί τα 4,6 εκατομμυρια.
Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου