Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ένα σπίτι από… ανακυκλωμένο αεροπλάνο!


Η βίλα που βλέπετε βρίσκεται στο Μalibu της California και είναι διαφορετική από όλες τις άλλες. Κι αυτό γιατί οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν να τη σχεδιάσουν χρησιμοποίησαν κομμάτια από ένα εγκαταλειμμένο αεροσκάφος για την ανακαίνισή της!
Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που ανακαινίσθηκε είχε ζητήσει να χρησιμοποιηθούν υλικά από την περιοχή και να μην διαταραχθεί το πολυεπίπεδο του υπάρχοντος σχεδιασμού. Έτσι, οι David Hertz Architects κατέληξαν στα φτερά ενός αεροπλάνου!
Τα φτερά του αεροπλάνου είναι ελαφρά (καθότι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, υλικό της περιοχής, αφού όχι πολύ μακριά από εκεί υπάρχει ένα μεγάλο νεκροταφείο αεροσκαφών) και θα έδιναν και την αίσθηση του «ιπτάμενου» στο σπίτι που βρισκόταν στην ουσία επάνω από το Μalibu.
Διατήρησαν κάποιους από τους τοίχους που ήταν φτιαγμένοι από τσιμέντο και στήριξαν την μπροστινή πλευρά της βίλας σε τζαμένιες προσόψεις, ενώ πρόσθεσαν κι άλλα κομμάτια του αεροσκάφους στον σχεδιασμό τους. Και εφόσον αγόρασαν το αεροσκάφος, σε πολύ χαμηλή τιμή, λόγω αχρηστίας, δεν ήθελαν να αφήσουν κάποια μέρη του να πάνε χαμένα.
Έτσι τα παράθυρα του πιλοτηρίου χρησιμοποιήθηκαν σαν φωταγωγοί, μια μηχανή μετατράπηκε σε τζάκι και η καμπίνα της Αʼ θέσης έγινε ξενώνας. Αυτό θα πει ανακύκλωση
Πηγή:http://www.e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου