Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στην εφεδρεία και ο Προϊσταμένη ΛΗ' Εφορείας Μεσσηνίας


Με το μέτρο της εφεδρείας αποχωρεί από τη της διευθύντριας της ΛΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνία η αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Αραπογιάννηδε παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες της και συνέχισε λέγοντας :
«Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουμε αυτή την Εφορεία, να την οργανώσουμε και να γίνει τελικά μια υπηρεσία άρτια και πολύ καλά οργανωμένη. Επίσης βοήθησαν, οι δημόσιοι φορείς όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πριν, η Περιφέρεια στη συνέχεια, όλοι οι δήμοι και οι δήμαρχοι και ειδικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Φυσικά μας στήριξαν οι πολιτιστικοί φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ.
 Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έδειξαν κατανόηση και στα προβλήματα που είχαμε στην αρχή όταν ξεκίνησε η Εφορεία, συμπαραστάθηκαν στο έργο μας, μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό για τις ανακαλύψεις μας τις αρχαιολογικές και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάναμε στο χώρο του Μουσείου.
Δεν θα σταματήσω ποτέ να είμαι αρχαιολόγος και ελπίζω ότι θα συνεχίσω το επιστημονικό μου έργο στη Μεσσηνία, απ' την οποία ποτέ δεν θα απομακρυνθώ ούτε συναισθηματικά. Είναι ένας τόπος που τον αγάπησα πάρα πολύ, τον υπηρέτησα επί 21 χρόνια απ' όταν ήμουν ήδη διευθύντρια στην Ολυμπία στην Ζ' ΕΠΚΑ. Πιστεύω ότι η Μεσσηνία έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό πλούτο ο οποίος είναι αστείρευτος. Είναι ένας τόπος υπέροχος που τον έχω αγαπήσει σαν να είμαι Μεσσηνία και δεν θα τον εγκαταλείψω ποτέ».
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης της  κ. Αραπογιάννη , από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Κ.Ι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου