Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση κου Αποστολάκου για την εγκληματικότητα

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή στην απάντηση που έδωσε στον Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου σχετικά με την εγκληματικότητα στη Λακωνία και ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, όπου τέθηκε μετ’ επιτάσεως η ανάγκη λήψης άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων. Προς την κατεύθυνση αυτή παρενέβη κι ο Βουλευτής του Νομού κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με την Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, από τον οποίο ζητούσε να επιληφθεί του θέματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. 
Ο κ. Παπουτσής αποκαλύπτει πως από την ανάλυση και τη μελέτη των στοιχείων εγκληματικότητας στη Λακωνία, παρατηρείται ότι η διάπραξη της πλειονότητας των κλοπών – διαρρήξεων οφείλεται στη δράση ημεδαπών Ρομά κατοίκων της περιοχής. Ειδικότερα για το χρονικό διάστημα από 30.08.2011 έως 10.10.2011 εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές και απόπειρες διαρρήξεων που σημειώθηκαν στους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβασίας από 6 ημεδαπούς Ρομά με λεία 47.870 € μετρητά και κοσμήματα αξίας 19.000 €. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 2 αστυνομικές επιχειρήσεις σε δύο καταυλισμούς της περιοχής όπου κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων και συνελήφθηκαν 4 Ρομά για διάφορα αδικήματα.
Ουσιαστικά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει το υπαρκτό πρόβλημα εγκληματικότητας και τις γενεσιουργές αιτίες του, αφού απαριθμεί σειρά αποτρεπτικών και κατασταλτικών μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο και οι αστυνομικές υπηρεσίες της Λακωνίας με στόχο την αντιμετώπισή του. «Μένει να αποδειχθεί στην πράξη, εμπεδώνοντας και ενισχύοντας το τρωθέν αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Λακωνίας. Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσω να πιέζω και να ζητώ συγκεκριμένα έργα στο πεδίο της δημόσιας τάξης και της έννομης προστασίας των περιουσιών και των ζωών μας» ήταν το σχόλιο του Βουλευτή του Νομού κ. Γρηγόρη Αποστολάκου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου