Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επανάληψη της δίκης για την κλοπή στην Τράπεζα Ελλάδος


Η επαναληπτική δίκη για την κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, σε ό,τι αφορά τον ισοβίτη Κώστα Αναζίκο, θα γίνει την Τρίτη στο βαθμό του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, μετά την αίτηση αναίρεσης που έκανε δεκτή το Φεβρουάριο ο Άρειος Πάγος.
Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2004 στελέχη του υποκαταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος στην Καλαμάτα ανακάλυψαν πως από το θησαυροφυλάκιο έχουν κλαπεί 5,9 εκ. ευρώ.
Ως ένοχοι καταδικάσθηκαν ο φύλακας της τράπεζας Κώστας Σακκάς, ο οποίος έχει ομολογήσει πως διέπραξε την κλοπή κατόπιν υποδείξεως και συνεργασίας με το συγκατηγορούμενό του, και ο υπάλληλος του υποκαταστήματος Κώστας Αναζίκος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.
Τον Ιούνιο του 2009 η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό και το Πενταμελές Εφετείο (με ψήφους 3-2) έκρινε τον Κ. Αναζίκο ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και (με ψήφους 4-1) τον Κ. Σακκά ένοχο. Μάλιστα, όπως είχε διευκρινιστεί τότε από την Έδρα του Δικαστηρίου, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα είχε τεθεί στις ψηφοφορίες και το ερώτημα της αθώωσης του κ. Αναζίκου. Αυτό ήταν αρκετό, ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Ράλλης, να καταθέσουν αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Η δε ποινή που έχει επιβληθεί ήταν ισόβια κάθειρξη στον Κ. Αναζίκο και 18 χρόνια στον Κ. Σακκά.
Το αίτημα εκδικάσθηκε στις αρχές του έτους στο Ε΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου έγινε δεκτό το αίτημα αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, σε ό,τι αφορά την απόρριψη, χωρίς επαρκή αιτιολογία, των αιτημάτων της υπεράσπισης να αναγνωρισθούν στον Κ. Αναζίκο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος έχει διατάξει την επανάληψη της διαδικασίας.
Πηγή: Εφημ. ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου