Σελίδες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για την Α.Τ.Ε. Κοπανακίου

 Η τράπεζα που εξυπηρετούσε επί χρόνια την περιοχή του Κοπανακίου, κατέβασε οριστικά ρολά, στα πλαίσια των περικοπών και στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ο αντιδήμαρχος Κοπανακίου Γιάννης Μερκούρης, σε χθεσινή επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μετά από μια μακρόχρονη λειτουργία της θυρίδας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος στο Κοπανάκι, σήμερα (σ.σ. χθες) την κλείνουν! Δυόμισι χιλιάδες ενεργοί λογαριασμοί μεταφέρονται στο κατάστημα της Κυπαρισσίας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του Κοπανακίου και της ευρύτερης περιοχής, αφού καθημερινά εξυπηρετούνταν περί τους εκατό πελάτες σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας. Ηλικιωμένοι άνθρωποι, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται σε άλλο κατάστημα της ΑΤΕ για να λάβουν τη σύνταξή τους. Πέραν αυτών, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, οι οποίοι εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα στο Κοπανάκι, θα υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία. Πού είναι η πρόνοια του κράτους; Αντί η Πολιτεία να είναι κοντά στον πολίτη, όλο και απομακρύνεται από αυτόν. Όλοι αυτοί οι καταθέτες δεν αξίζουν μιας καλύτερης μεταχείρισης; Τα έξοδα λειτουργίας αυτής της θυρίδας προέχουν της εξυπηρέτησης αυτών των ανθρώπων; Δυστυχώς, ναι, γιατί όλα σήμερα μετρώνται με το χρήμα! Καλούμε αυτή την ύστατη στιγμή τους αρμοδίους να αναθεωρήσουν τις όποιες αποφάσεις τους και να δώσουν λύση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιούργησαν!».
Οι κάτοικοι από την μεριά  τους, κάνουν λόγο για αδιανόητη απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας.
Παρέμβαση για το θέμα έκαναν και οι βουλευτές του νομού κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς.
Η κ. Γιαννακοπούλου , με επιστολή της στην υποδιευθύντρια της Α.Τ.Ε., ζήτησε να επανεξεταστεί  η δυνατότητα διατήρησης του ανωτέρω υποκαταστήματος, καθώς εξυπηρετεί ζωτικές οικονομικές ανάγκες  των κατοίκων της περιοχής.
Ο κ.Κουσελάς  ,από την μεριά του , επέμεινε ότι η Διοίκηση της Α.Τ.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της, ειδικά σε περιοχές όπως το Κοπανάκι. Όπου δεν υπάρχει για τους κατοίκους εναλλακτική λύση εξυπηρέτησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου