Σελίδες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σεισμικές δονήσεις


Ολοκληρώθηκε , αργά χθες το βράδυ, σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης με τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών στην Άνω Μεσσηνία που έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές. Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο γεωλόγος Αθανάσιος Γκανάς από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου Αθηνών, ο Καθηγήτης Γεωφυσικής Κωνσταντίνος Παπαζάχος, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου και ο Παναγιώτης Γιαννακέας, διευθυντής Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.
Ο περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους ειδικούς επιστήμονες για την συνεργασία, έκανε λόγο για επιμονή του φαινομένου με συνεχείς μικρούς σεισμούς που δικαιολογημένα δημιουργούν ανασφάλεια στους κατοίκους και ζήτησε την τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή της Οιχαλίας, ενώ επισήμανε την ετοιμότητα της περιφέρειας καθώς την ανάγκη, για πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής.
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας επισήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με πολλούς μικροσεισμούς γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ενός μεγαλύτερου.
Επιπλέον ο κ. Τατούλης, ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση, σε συνεργασία με τους καθηγητές, ενός σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας, στο οποίο θα συμβάλουν σημαντικά οι νέες τεχνολογίες και ο εθελοντισμός.
Τέλος, συμφωνήθηκε οι καθηγητές να επισκεφθούν τα χωριά που βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους, αλλά και για να τοποθετήσουν σεισμογράφους σε δύο σημεία του Δήμου Οιχαλίας για την παρακολούθηση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου