Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΠΕΝΘΟΥΜΕ.

Την μαθητική παρέλαση, που προηγήθηκε των επεισοδίων, άνοιξαν οι απόστρατοι του Λόχου των Ορεινών Καταδρομών, καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο.
Τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας  αποφάσισαν να αποστρέψουν το βλέμμα τους από τους επίσημους αλλά και να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια.
Χαρακτηριστικό ήταν ότι αγόρια και κορίτσια ενός ολόκληρου σχολείου φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και  την στιγμή που περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων, προτίμησαν να κοιτάξουν τους γονείς τους , παρά τους επίσημους. Δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι γονείς τους είναι οι επίσημοι στην σημερινή παρέλαση.
Η αποστροφή του βλέμματος όμως ήταν καθολική, ακόμα και από τους σημαιοφόρους των σχολείων. Και όλα αυτά υπό το ένθερμο χειροκρότημα του κόσμου που παρακολουθούσε την παρέλαση , αλλά και συνθημάτων που ακούγοντας εναντίον των εκπροσώπων του κοινοβουλίου.
Σε δηλώσεις των νέων μας μετά το πέρας της  μαθητικής παρέλασης και σε σχετικές ερωτήσεις για τον λόγο που φόρεσαν τα μαύρα περιβραχιόνια, είπαν : «Η Ελλάδα πεθαίνει. Πενθούμε. Κάντε το κι εσείς»
Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου