Σελίδες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Στα πλαίσια τη εκστρατείας για την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας η κινητή μονάδα ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου. Η κινητή μονάδα  θα πραγματοποιήσει  περιοδεία ,από τις 10 Οκτωβρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου σε 132 πόλεις  της Ελλάδας. Πρώτος καρκίνος-στόχος είναι ο καρκίνος του τραχήλου: με αφορμή την παρουσία των Κινητών Μονάδων και τη διανομή ενημερωτικού υλικού, οι γυναίκες θα προσκληθούν σε δωρεάν τεστ Παπανικολάου.
Από ότι μας είπαν οι κοπέλες , πολλές γυναίκες  ήταν θετικές στην ενημέρωση ,άλλες δεν ήθελαν  ούτε να ακούσουν για το θέμα ενώ άλλες  προσπερνούσαν αδιάφορα.
Σκοπός την ενημέρωσης ήταν να κατανοήσουν οι γυναίκες την αναγκαιότητα του τεστ Παπανικολάου, που διαρκεί ΜΟΝΟ 10 λεπτά.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι  ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας  είναι ο δεύτερος  σε  συχνότητα καρκίνος στον γυναικείο πληθυσμό σε πληθυσμό κάτω των 45 χρόνων.
Με την συμβολή του τεστ ΠΑΠ, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έπαψε να είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες. Τα περιστατικά της νόσου και οι θάνατοι από αυτήν έχουν μειωθεί  σημαντικά.
Κάνοντας το τεστ το ΠΑΠ μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας  κατά 70%. Ενώ ο συνδυασμός του τεστ ΠΑΠ με τον εμβολιασμό για τον HPV μπορεί να προστατεύσει έως και 95%.
Αφιερώστε 10 λεπτά στον εαυτό σας , κάντε το τεστ ΠΑΠ και προλάβετε τον καρκίνο.
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου