Σελίδες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Επιδότηση 10.000-20.000 ευρώ σε ανέργους που θέλουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση και νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν εταιρεία μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 παρέχει κοινοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη της απασχόλησης που δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις . 

Η πρώτη δράση 
«Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)» απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν επιχείρηση μετά την 1/1/2011 και σε ανέργους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν τώρα την δική τους επιχείρηση.Πρόκειται για δράση του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί σε ποσοστό 100% δαπάνες για ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, έξοδα σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου, κατάρτισης, αγορές εξοπλισμού, πρώτων υλών, απόσβεσης παγίων κ.ά.

Η δεύτερη δράση 
«Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας», επιδοτεί με ποσό έως 20.000 ευρώ υφιστάμενες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν πριν από την 1η/1/2011 και απασχολούν πέντε εργαζομένους και πάνω. Και σε αυτή την περίπτωση, η δράση χρηματοδοτεί κατά 100% δαπάνες κατάρτισης, συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου, καθώς και το επίδομα κατάρτισης που ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα για κάθε εργαζόμενο.

Και στις δύο δράσεις, έκαστη προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ, κάθε νέα θέση εργασίας θα επιχορηγείται με 15.000 ευρώ, εφόσον διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες. 
Για παράδειγμα, ένας νέος επιχειρηματίας που θα ανοίξει τη δική του εταιρεία, εφόσον δημιουργήσει μια νέα θέση εργασίας, μπορεί να επιδοτηθεί συνολικά με 35.000 ευρώ.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής , 15 Νοεμβρίου 2011 έως 15 Ιανουαρίου 2012. Συνολικά στοχεύει στη δημιουργία περισσότερων από 1.000 νέων επιχειρήσεων, στην ενίσχυση των υφιστάμενων και στη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας.Η υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα γίνεται με ηλεκτρονική διαδικασία ενώ η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών απαιτείται μετά την ένταξη σε αυτό των δικαιούχων. 

Το Pnews σε συνεργασία με το γραφείο ΝΙΚΜΑ παρέχει δωρεάν πληροφόρηση για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα και παρέχει έκπτωση 50% στο κόστος σύνταξης και υποβολής του φακέλου .
Στοιχεία επικοινωνίας : 6944 929 934 και 6945 232 911 κος Μάρρας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου