Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τσουνάμι αντιδράσεων

Με την οργή των πολιτών, ήρθαν αντιμέτωποι οι  επίσημοι στην σημερινή παρέλαση στην Καλαμάτα.
Όταν τελείωσε η μαθητική παρέλαση , αγανακτισμένοι πολίτες , εμφανίστηκαν από παντού και κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς την εξέδρα των επισήμων.
Στόχος τους ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Οδ. Βοδούρης και  ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γ.Κατριβάνος, που εκπροσωπούσε στην Κυβέρνηση, μα και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς έτρεξαν για να γλυτώσουν και οι πολιτικοί φυγαδεύτηκαν. Εναντίον τους  εκτοξευτήκαν ύβρεις ενώ κάποιοι  προσπάθησαν να τους προπηλακίσουν. Με την επέμβαση της  Αστυνομίας απομακρύνθηκαν οι πολιτικοί από την εξέδρα και την θέση τους πήραν οι διαδηλωτές, μαζί με τον Δήμαρχο της Καλαμάτας Παν. Νίκα και τους στρατιωτικούς.
 Μετά από αρκετή ώρα συνεχίστηκε η στρατιωτική παρέλαση εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους.
Στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης οι διαδηλωτές παρέλασαν κι αυτοί φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά του μνημονίου.
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ
Σε δηλώσεις που έκανε  ο βουλευτής Οδ. Βουδούρης, σε τηλεοπτικό σταθμό, για το περιστατικό ανέφερε πως πιστεύει  ότι την αυθόρμητη αντίθεση των πολιτών την εκμεταλλεύονται οι οργανωμένες ομάδες. Θεωρεί ότι η σημερινή αντίδραση στην Καλαμάτα ήταν πλήρως οργανωμένη. Ενώ δήλωσε κατηγορηματικά, ότι δεν μετάνιωσε που παρευρέθηκε στην σημερινή παρέλαση.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Αναφερόμενος, στα επεισόδια που οδήγησαν στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη είπε χαρακτηριστικά  «Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Το έπος του ’40  είναι έπος ενότητας, όλο το έθνος από τους μεταξικούς μέχρι και τους κομμουνιστές ενώθηκαν για ένα σκοπό. Δεν υπάρχει μήνυμα εθνικού διχασμού , όπως πολλοί προσπαθούν να περάσουν.» Ζήτησε ,δε, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για τα σημερινά επεισόδια.
Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου