Σελίδες

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν οι 86 λαθρομετανάστες


Με το ερευνητικό σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ», μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στις 7:00, στο λιμάνι της  Καλαμάτας , οι 93 Αιγύπτιοι λαθρομετανάστες, που περισυλλέγησαν   χθες το βράδυ από την θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.
Ανάμεσα τους ήταν και οι επτά διακινητές , οι οποίοι προσήχθησαν στον Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και από εκεί θα οδηγηθούν τον εισαγγελέα.
 Όλοι είναι άντρες ηλικίας από 15 – 45 χρονών περίπου και σχεδόν όλοι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.
Φιλοξενούνται σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας όπου έγινε η καταμέτρηση τους και ελέγχθηκαν υγειονομικά από τον Ερυθρό Σταυρό. Από τον έλεγχο αυτό μόνο ένας ελαφρά τραυματισμένος στο πόδι ,διεκομίσθει με ασθενοφόρο  στον Νοσοκομείο Καλαμάτας  για περαιτέρω εξετάσεις.
Την σίτιση των λαθρομεταναστών έχει αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία , ο Στρατός τους  εφοδίασε με στρώματα  και με κουβέρτες, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να μπουν   σόμπες παράλληλα στον εξωτερικό χώρο έχουν ήδη τοποθετηθεί πέντε χημικές τουαλέτες, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης τους να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.
 Κοντά στους Αιγύπτιους βρέθηκαν από την αρχή εκτός από το προσωπικό του Λιμεναρχείου, ο Ερυθρός Σταυρός, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς , η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Νικολάκου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κος Τζάνες.
Ο κ. Αλευράς συνομιλώντας με επιτροπή του ΠΑΜΕ που βρέθηκε στον χώρο ώστε να διασφαλίσουν, όπως είπαν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης λαθρομεταναστών , είπε ότι πρώτο  μέλημα τους είναι να παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για όσο χρονικό διάστημα μείνουν στην Καλαμάτα.
Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου