Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αλήθεια , αναρωτιέμαι τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος;


Ο ιδιαίτερα ανεπτυγμένος εγκέφαλος του ανθρώπου, ο οποίος του προσδίδει ανεπτυγμένη διανοητική ικανότητα, τον καθιστά ως μοναδικό είδος που έχει αξιοποιήσει συστήματα επικοινωνίας για αυτό-έκφραση, για ανταλλαγή ιδεών, και για την οργάνωση. Ο άνθρωπος δημιούργησε πολυσύνθετες κοινωνικές κατασκευές από οικογένειες μέχρι έθνη. Η κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων έχει καθιερώσει μία μεγάλη ποικιλία αξιών, κοινωνικών θεσμών, και διαδικασιών, οι οποίες σχηματίζουν τα θεμέλια μίας κοινωνίας.
Σε μια σύγχρονη κι ελεύθερη κοινωνία , όπως αυτή της χώρα μας 2011 , υπάρχουν άραγε αξίες ;
Ο άνθρωπος στην επιθυμία του να κατανοήσει και να επεξεργαστεί το περιβάλλον του, αναζητώντας απαντήσεις σε διάφορα φαινόμενα μέσω της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της μυθολογίας και τηςθρησκείας. Η φυσική περιέργεια έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένων εργαλείων και δεξιοτήτων, εργαλεία που αφενός αποτελούν μέσα εξέλιξης , αφαιρετέου αιτία εγκλωβισμού.
Στην προσπάθεια να κατανοήσει τη φύση του , θέλησε να την αλλάξει και να την υποτάξει. Μια προσπάθεια που αφάνισε τις αξίες , του θεσμούς και τα αισθήματα . Μια προσπάθεια που έφερε για αποτέλεσμα την εξαφάνιση του ρομαντισμού , του πνευματικού έργου , του έρωτα , της δημιουργίας . Μια συνολική σχεδόν αλλοίωση της ανθρώπινης μας φύσης . 
Ας θυμηθούμε τον άνθρωπο και ας ψάξουμε ο καθένας χωριστά την ανθρώπινη του πλευρά.


Νίκων Μάρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου