Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τιμήθηκε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Η Μεσσήνια Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ,ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας την Παρασκευή που μας πέρασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν τους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες και ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Καλαμίδας, δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν στη Μεσσηνία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης, ο βουλευτής της Ν.Δ. εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς δήμαρχοι, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος δικηγόρων.
Στην ομιλία του  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κος Μαργέλης ,ανέφερε  ότι αα 177 χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου είναι η πρώτη φορά που στο τιμόνι της δικαιοσύνης βρίσκεται γυναίκα.  Εξήρε την προσωπικότητα της δικαστικού  κ .Ασημακοπουλου  , η οποία είναι μια διακεκριμένη προσωπικότητα στον χώρο της δικαιοσύνης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Όσο για τον άνθρωπο ,είναι ένας απλός , σεμνός που χαίρει άκρας εκτιμήσεως από όλους του Μεσσήνιους.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες αναφέρθηκε στην προσωπική γνωριμία που έχουν εδώ και 38 χρόνια. Μίλησε για την προσωπικότητά της, τονίζοντας ότι είναι αυστηρή με τον εαυτό της και ήπια με τους υποκειμένους στην κρίση της.
Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας είπε ότι είναι αφιερωμένη στην ιδέα της Δικαιοσύνης και δίκαια προήχθη, διότι το άξιζε και ήταν η αρχαιότερη.
Η κα Ασημακοπούλου ευχαρίστησε όλους για τα καλά λόγια που είπαν και την εκδήλωση που διοργανώθηκε, σημειώνοντας ότι ο πατέρας της και ο θείος της ήταν μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σχέση δικαστών και δικηγόρων, τονίζοντας ότι έχουν πολλά κοινά, καθώς και την υποχρέωση με λόγο και πράξεις ευθύνης να ενδυναμώσουν το περί δικαίου αίσθημα.
Μετά τις ομιλίες,  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της έδωσε τιμητική πλακέτα, ενώ ξεκίνησε η επιστημονική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου