Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

5μελες εφετείο κακουργημάτων Καλαμάτας


 5 χρόνια για κλοπή σε εκκλησιά
Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε νεαρός για κλοπή σε εκκλησία.
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, σπάζοντας το παράθυρο της εκκλησίας πήρε  7 μανουάλια, τα πούλησε για να πάρει την δόση του. Από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν έφτασαν οι αστυνομικοί στον νεαρό κατηγορούμενο.

 Γλίτωσε τα ισόβια
Ένοχος για ληστεία που διέπραξε κρίθηκε ο νεαρός Αλβανός και καταδικάστηκε με ποινή  καθείρξεως 13 χρόνων, γλίτωσε την ποινή των ισοβίων γιατί ομολόγησε την πράξη του.
Ειδικότερα την Μ. Πέμπτη το 2009 στις 9:15 το πρωί, περίπου μπήκαν στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ , στην περιοχή του γηπέδου του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα, δύο κουκουλοφόροι  οπλισμένοι ο ένας με πιστόλι και ο άλλος με μαχαίρι, φορώντας μαντήλια στα πρόσωπα.
Με την απειλή των όπλων πήρα από το ταμείο το ποσό των 4.200 ευρώ.  Φεύγοντας πυροβόλησαν 4 φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Τους ακολούθησε όμως ένας ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος και τους είδες όταν έβγαλαν τα μαντήλια και τον αναγνώρισε από φωτογραφίες που είδε  στην αστυνομία. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του παραδέχθηκε την πράξη του , όμως ως συνεργό του κατονόμασε άλλο άτομο και όχι αυτό που κατηγορείται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 40 χρόνια στην  Αθήνα μαζί με άλλους 7 για αξιόποινες ποινικές πράξεις που περιλαμβάνουν ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και σωρεία ληστειών.

Κλοπή σε 5 εκκλησίες στην Μεσσηνία
Με ποινή καθείρξεως 6 ετών καταδικάστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος για κλοπές σε εκκλησίες ενώ  ο συγκατηγορούμενος του αθωώθηκε.
Είχαν ρημάξει τις εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι, αφού δεν είχαν διαρρήξει ούτε μια ούτε δύο αλλά πέντε εκκλησίες. Συγκεκριμένα στην Βελίκα, στην Αίπεια, στου Δάρρα, στη Δάφνη και  δύο στην Καλαμάτα, παίρνοντας τα χρήματα που ήταν στο παγκάρι. Ο πρώτος των κατηγορημένων δέχθηκε ότι είχε διαπράξει τις ληστείες αλλά αρνήθηκε ότι ήταν με τον συγκατηγορούμενο του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου