Σελίδες

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ξεμπλόκαρε ο περιμετρικός της Καλαμάτας..αλλά..


Μέσα στο Νοέμβριο και ταυτόχρονα με την εκταμίευση της 6ης δόσης ξεκινά και η ολοκλήρωση του περιμετρικού της Καλαμάτας.
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να ξεμπλόκαρε με απόφαση πριν λίγες μέρες του απερχόμενου υπουργού Γιάννη Ραγκούση.
Οι πληροφορίες του Moriasnews, είναι πλήρως εξακριβωμένες ενώ τώρα πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο Εφετείο Καλαμάτας το οποίο θα κρίνει τις υπερβολικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών γης που θα απαλλοτριωθούν για το δρόμο.
Ο περιμετρικός δρόμος της Καλαμάτας είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο της περιφέρειας Μεσσηνίας την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει η κοινοπραξία «Μορέας».
Η κοινοπραξία έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο και σταμάτησε όταν το υπουργείο διαπίστωσε ότι το κόστος των απαλλοτριώσεων για την Β΄ φάση (Από Θουρία, παράκαμψη της πόλης της Καλαμάτας έως Μεσσηνιακή Μάνη) ήταν υπέρογκο.
Το μεγάλο κόστος δεν ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων υπολογισμών στη μελέτη. Ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησαν πρώην παράγοντες της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας, αφ’ ενός και αφετέρου των πρωτόδικων αποφάσεων των δικαστηρίων της Καλαμάτας στα οποία είχαν προσφύγει οι ιδιοκτήτες γης προκειμένου να πετύχουν υψηλότερες τιμές.
Τιμές πολλαπλάσιες όσων είχαν υπολογισθεί με βάση τις αντικειμενικές τιμές αφού το δικαστήριο… «δέχθηκε» ότι έχουν μεγάλη αξία και πρέπει να αποζημιωθούν ακόμα και κτήματα πολύ μακριά από το νέο δρόμο… διότι θα είχαν ενόχληση από το θόρυβο..!
Αναμένεται λοιπόν σύντομα η απόφαση του Εφετείου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και ελπίζουν όλοι ότι θα επικρατήσει η λογική στις τιμές των κτημάτων.
Στο μεταξύ στο υπουργείο έκριναν ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο ακόμα και η πολυδάπανη γέφυρα του ποταμού Νέδοντα, διότι οι ρήτρες που θα ενεργοποιήσει ο «Μορέας» αν το έργο διακοπεί θα είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Βεβαίως όλα αυτά συνδυάζονται τόσο με τις αποφάσεις του Εφετείου, όσο και με τη νέα κυβέρνηση και την 6η δόση..!
Σε ότι αφορά τώρα τα μικροσυμφέροντα των Καλαματιανών (οικοπεδούχοι φυσικά στην περιοχή του περιμετρικού) όπως λέει ο ειδικός συνεργάτης μας, ουδείς τους δίνει σημασία αφού η παρέμβασή τους περιορίζεται στο ποιος θα πληρώσει τον καφέ…στην πλατεία της πόλης..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου