Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

5μελές Εφετείο Καλαμάτας


4 χρόνια φυλάκιση για ηρωίνη
Σε φυλάκιση 4 ετών και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος και αθώα κηρύχτηκε η σύζυγός του, για 50,3 γρμ ηρωίνης.
Συγκεκριμένα άντρες του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατόπιν πληροφοριών που είχαν, πραγματοποίησαν έλεγχο στο ΙΧ του κατηγορουμένου, στην περιοχή της Λάμπαινας στην Μεσσηνία. Εκεί εντόπισαν στην τσέπη του μπουφάν της γυναίκας του, 5,03 γρμ ηρωίνης, σε έλεγχο που ακολούθησε στην οικία του κατηγορουμένου βρέθηκαν 0,8 γμ ινδικής κάνναβης.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος  είπε ότι την ηρωίνη της είχε αγοράσει από την Αθήνα από όπου και ερχόταν, έναντι του ποσού των 300 ευρώ από κάποιον αλλοδαπό. Την έβαλε στην τσέπη της συζύγου του στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν χωρίς να το γνωρίζει η ίδια. Προοριζόταν για δική του χρήση, πήγαινε μια φορά κάθε 15 μέρες στην Αθήνα να δει την μητέρα του και να προμηθευτεί και την ηρωίνη του. Η σύζυγός του, συγκατηγορούμενη και αυτή, κατέθεσε  ότι δεν ήξερε ότι ήταν χρήστης όταν τον γνώρισε αλλά το έμαθε αργότερα. Δεν κατάλαβε ποτέ της τοποθέτησε την ηρωίνη στην τσέπη της. Η κ. εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση της συζύγου  και για τον σύζυγο την ενοχή του για αγορά κατοχή  ναρκωτικών ουσιών με την ευεργετικές και  διατάξεις του νόμου για εξαρτημένα άτομα.


8 μήνες για χρήση και ελαφριά σωματική βλάβη
8 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος από την περιοχή του Γυθείου για χρήση ναρκωτικών ουσιών , και για ελαφρά σωματική βλάβη.
Ειδικότερα το 2008  ο κατηγορούμενος επιτεθεί χωρίς λόγο σε έναν συγχωριανός του, σε χωρίο της περιοχής του Γυθείου,  τραυματίζοντας  τον ελαφρά. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορημένου αλλά  και του πατέρα του  βρέθηκαν 3 κυνηγετικά όπλα, ένα περίστροφο και 48,6 γρμ ινδικής κάνναβης.
Στην κατάθεση του ο παθών ,δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος θα τον πέρασε για κάποιον άλλο και του επιτέθηκε τραυματίζοντας τον ελαφρά στο χέρι.  Ενώ η σύζυγος του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο άντρας της είναι χρήστης χρόνια όσο για τα όπλα ήταν του πεθερού της. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε τοξικομανής και πως την ποσότητα της ινδικής κάνναβης της χρησιμοποιούσε  και σαν αφέψημα γιατί τον ηρεμούσε μια και έχει πολλά προβλήματα με την υγεία του. Για το περιστατικό με τον τραυματισμό του συγχωριανού του δήλωσε ότι δεν ήθελε να τον χτυπήσει. Το ξύλο το είχε στο ΙΧ του , μαζί με άλλα εργαλεία. Το περίστροφο το είχε βρει σε ένα χωράφι, που δούλευε, και το κράτησε να το χρησιμοποιήσει ως διακοσμητικό στο σπίτι του, αφού ήταν μη λειτουργικό. Τα κυνηγετικά όπλα τα κατείχε νόμιμα αυτός και ο πατέρας του, είχε ξεχάσει όμως να ανανεώσει τις άδειες οπλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου