Σελίδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση συνδυασμού "Δημιουργική Μεσσηνία" , με επικεφαλή τον Γ. Καραμπάτο


"Σε μονοιασμένη γειτονιά λιμός δεν μπαίνει". Με τη φράση αυτή από τη λαϊκή σοφία, και με την ευχή "ας είναι η Μεσσηνία μας μια τέτοια γειτονιά", έκλεισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος την ομιλία του χθες το βράδυ στο "Elite", κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του "Δημιουργική Μεσσηνία".
Ο κ. Καραμπάτος εισαγωγικά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ολοι μας βιώνουμε την κρίσιμη αυτή περίοδο της ελληνικής οικονομίας και ολόκληρης της κοινωνίας μας. Κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται ήδη σε απόγνωση. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βρουν μία οποιαδήποτε διέξοδο στην επόμενη μέρα. Τις τελευταίες ώρες που διανύουμε, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και έχουν θέσει σε κατάσταση υψηλής σύγχυσης όλους τους πολίτες της χώρας. Η αναμονή κάποιων σταθερών δεδομένων βασανίζει με τον χειρότερο τρόπο όλους τους Έλληνες, και φυσικά την τόσο σφόδρα πάσχουσα ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».
Αφού έκανε τον απολογισμό της έως τώρα δράσης και παρουσίασε τους στόχους του συνδυασμού του για τη νέα περίοδο, ο κ. Καραμπάτος κατέληξε:
«Ανεξάρτητα από το πώς θα είναι η επόμενη μέρα, οι τοπικές μεσσηνιακές επιχειρήσεις, όπως και οι υπόλοιποι φορείς αλλά και οι πολίτες αυτού του τόπου, θα πρέπει να επιβιώσουν και να θωρακιστούν κατάλληλα, για να αντιμετωπίσουν ευκολότερα αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Εμείς, ο συνδυασμός "Δημιουργική Μεσσηνία", υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου δράσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αλλά και όλοι εσείς, οι κοινωνικοί εταίροι μας, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς, ενώσεις επιχειρηματικών συνδικαλιστικών κλάδων, όλοι οι εν δυνάμει καταναλωτές και οι πολίτες της Μεσσηνίας, πρέπει να δώσετε τη δική σας υπόσχεση. Στους εαυτούς σας, τα παιδιά σας, τους φίλους σας, τους συντοπίτες σας. Να συνεργαστείτε πρώτα μεταξύ σας και μετά μαζί μας. Να γίνουμε όλοι ένα. Να συμμαχήσουμε και να αντεπεξέλθουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Με συμπόρευση και αλληλεγγύη, να δουλέψουμε σκληρά, για μια Μεσσηνία δυνατή, γεμάτη υπεραξίες. Υπεραξίες για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, για όλους τους Μεσσήνιους πολίτες.
Εμείς, οι άνθρωποι του συνδυασμού "Δημιουργική Μεσσηνία", αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες του ελληνικού λαού λέμε "όχι" στην αδράνεια και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενδυνάμωση των μεσσηνιακών επιχειρήσεων αρχικά, και στη συνέχεια της υπόλοιπης τοπικής αγοράς και ολόκληρης της Μεσσηνίας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να μην μας επηρεάζουν κατά το δυνατόν οι οποιεσδήποτε εξελίξεις και συμφωνίες τρίτων».
Πηγή :εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου