Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Άσκηση Αμερικανών στρατιωτών στο πεδίο βολής Καλαμάτα

Σε επίσημη καταγγελία, ότι Αμερικανοί στρατιώτες, με αστυνομική συνοδεία, εκπαιδεύονται πραγματοποιώντας βολές όπλων δίπλα στο Νέδοντα, στα βόρεια της Καλαμάτας, σε χώρο που έχει δημιουργηθεί προσωρινό πεδίο βολής, προχώρησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ν. Διασάκος.
Επ’ ευκαιρία ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να καταδικάσει το γεγονός, διότι «δεν είναι δυνατό σε ελληνικό έδαφος και στην πόλη μας να εκπαιδεύονται “φονιάδες”, που χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον ενάντια σε άλλους λαούς και στο ελληνικό λαϊκό κίνημα».

Απαντώντας ο δήμαρχος Παν. Νίκας στην παραπάνω καταγγελία, σημείωσε ότι δε γνώριζε το γεγονός: «Πρώτη φορά ακούω το γεγονός. Προσωπικά, δε μου αρέσουν η άσκηση και οι πυροβολισμοί. Όμως, ο Δήμος Καλαμάτας δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Αυτή είναι στα χέρια άλλων και δε γνωρίζω τις παραμέτρους που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ζήτημα με εθνική διάσταση που μας ξεπερνά».
Πάντως, όπως αναφέρεται σε χθεσινό ρεπορτάζ στο «Ριζοσπάστη», μετά από ερωτήματα που τέθηκαν στις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και ΕΛΑΣ), επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για Αμερικανούς προερχόμενους από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας, οι οποίοι ασκούνται περιοδικά και ανά τμήματα στο χώρο αυτό, καθώς στην αεροπορική βάση δεν υπάρχει πεδίο βολής.
Πηγή : http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου