Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη για εγκληματικότητα στην Αθήνα με συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας

Το θέμα της ανασφάλειας και της αύξησης της εγκληματικότητας στο Δήμο Καλαμάτας συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμα.
Από την πλευρά των ομιλητών, όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει αύξηση των φαινομένων εγκληματικότητας και ότι αυτά έχουν, κυρίως, αιτίες κοινωνικές και οικονομικές, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να κινηθεί, ιδίως, στο ζήτημα της πρόληψης.
Εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αύξηση φαινομένων εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου.
Στην εισήγησή του ο κ. Μπρεδήμας υποστήριξε ότι τα θέματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας βρίσκονται καθημερινά στην ημερήσια διάταξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημότης και μάλιστα το τελευταίο διάστημα αυτά είναι ιδιαίτερα οξυμμένα.
Τόνισε ότι η μικροεγκληματικότητα έχει επεκταθεί και στην περιφέρεια της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να κάνει το βίο αβίωτο πολλών δημοτών που κατοικούν στους πρώην δήμους Άριος, Θουρίας και Αρφαρών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μπορεί οι δυνατότητες του δήμου να είναι περιορισμένες στο θέμα καταστολής του φαινομένου, αλλά, μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο θέμα της πρόληψης. Επ’ αυτού πρότεινε στενότερη συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ., μέτρα για τη βελτίωση του φωτισμού των δρόμων, ενίσχυση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων.
Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Κ. Αθανασόπουλος είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να παίξει κανένα ενεργό ρόλο στην πάταξη της εγκληματικότητας, φαινόμενο που έχει ενταθεί λόγω της λαθρομετανάστευσης και της ελλιπούς στελέχωσης της Αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μιχαλόπουλος υποστήριξε ότι η αύξηση που παρατηρείται στα θέματα παραβατικότητας δεν οφείλεται στο μικρό αριθμό αστυνομικής δύναμης που υπάρχει, άλλωστε η χώρα μας διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Ευρώπη. Τροφοδότης του προβλήματος είναι προβλήματα κυρίως οικονομικά και κοινωνικά. Αν εκλείψουν τα τελευταία θα μειωθεί και το πρόβλημα.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμ. Μπεχράκης άσκησε κριτική στην έλλειψη πολιτικής πρόληψης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και πρότεινε το συντομότερο δυνατό να συνέλθει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καλαμάτας για να συζητήσει διεξοδικά το πρόβλημα και να λάβει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες αποφάσεις.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της «Πρωτοπορίας» Ι. Γκλεγκλές ζήτησε συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. και συμφώνησε με την πρόταση του «Δικτύου» για την σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Πηγή : http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου