Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας


Υπόθεση ληστείας
Σε 14 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη  ,καταδικάστηκε νεαρός Αλβανός για την ληστεία που έγινε τον Μάιο του 2007 στο Σούπερ Μάρκετ Μετρό της Καλαμάτας .
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος ,μαζί με έναν ακόμα συνεργό φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου, εισέβαλαν στο Σ/Μ ΜΕΤΡΟ στην Καλαμάτα και απέσπασαν το ποσό των 4.000 ευρώ.  Διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο το όποιο βρέθηκε την επομένη μέρα. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε γενετικό υλικό , το οποίο ανήκε στο κατηγορούμενο. Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην ληστεία και ισχυρίστηκε ότι  το ΙΧ του είχε ζητήσει ένας ομοεθνής του να το φέρει στην Καλαμάτα έναντι 100 ευρώ. Έτσι δικαιολόγησε το γεγονός ότι βρέθηκαν τα αποτυπώματα αλλά και γενετικό υλικό μέσα σ αυτό.
Εμπρησμός στην Μεταξάδα Μεσσηνίας

Σε 6 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε  44χρονος κτηνοτρόφος,  για την φωτιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας.
 Στις 20 Ιουνίου 2009 ξέσπασε φωτιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι της περιοχής , συνέλαβαν το βράδυ , επ΄ αυτοφώρω έναν 44χρονο κτηνοτρόφο.  Συγκεκριμένα όπως κατέθεσαν  οι μάρτυρες, τον είδαν να είναι σκυμμένος σε περιοχή που είχαν ξεσπάσει δύο νέες εστίες φωτιάς. Όταν τον ρώτησαν τι κάνει εκεί , ο κατηγορούμενος πάγωσε και δεν αντέδρασε καθόλου, ενώ ταυτόχρονα από τα πόδια του    ξεπήδησε μια νέα εστία φωτιάς. Ο συνήγορος υπεράσπισης, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά και ότι δεν βρέθηκε το μέσο με τον οποίο υποτίθεται ο 44χρονος έβαζε τις φωτιές. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της απολογίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « Θα πρέπει να είμαι τρελός για να βάλω φωτιά ενώ στα 30 μέτρα ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να καταστρέψω την ζωή μου μ αυτόν τον τρόπο». Πρωτόδικα ο 44χρονος κτηνοτρόφος είχε καταδικαστεί  σε κάθειρξη 8 ετών.

 Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου