Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Καλαμάτας

Υποθέσεις για ναρκωτικά , ληστείες και εμπρησμούς εκδικάστηκαν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας.
Υποθέσεις ναρκωτικών
4 χρόνια φυλάκιση σε 33χρονο για ναρκωτικά.
Συγκεκριμένα στις 30/9/2009 σε έλεγχο ρουτίνας,  που έκαναν άνδρες της ΟΠΚΕ,  συνέλαβαν δύο άτομα ,τα οποία κατείχαν 1 γρ. ηρωίνης. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης , κατονόμασαν τον 33χρονο κατηγορούμενο, ως τον άνθρωπο από τον οποίο προμηθεύτηκαν την ποσότητα της ηρωίνης. Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν της αστυνομικές αρχές  για υποθέσεις ναρκωτικών. Ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 2 ½ χρόνια φυλάκισης.
Υποθέσεις ληστειών και κλοπών
Ø Κάθειρξη 5 ετών για κλοπές. Ειδικότερα τον Νοέμβριο του 2009 συνελήφθη , 29χρονος  ,για κλοπές σε δικηγορικά γραφεία αλλά και στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας από όπου είχε αφαιρέσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.  Ο κατηγορούμενος στην απολογία του,  ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης  από τα 14 χρόνια του ενώ έχει ξαναδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ø Σε 7χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε 27χρονος Αλβανός  για κλοπές σε 29 οικίες στην περιοχή της Καλαμάτας. Η λεία του κατηγορουμένου ανέρχεται σε 400 ευρώ και  περίπου 10.000 ευρώ σε κοσμήματα, ενώ από άλλο σπίτι είχε πάρει το ποσό των 700 δολαρίων, περίπου, ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της απολογίας του δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ότι ήθελε τα χρήματα για να εξασφαλίσει την δόση του.
Ø Σε 5 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη για 6 κλοπές και μία απόπειρα,  καταδικάστηκε Αλβανός. Τον Ιούνιο του 2009 εισέβαλε σε οικίες κατά την διάρκεια της νύχτας και ενώ κοιμόνταν οι ιδιοκτήτες, αφαιρώντας χρηματικά ποσά. Όταν τον συνέλαβαν ,οδήγησε τους αστυνομικούς σε ένα γιαπί όπου τους είπε ότι διέμενε και εκεί βρήκαν τμήμα των κλοπιμαίων. Είχε μάλιστα και έναν ιδιαίτερο τρόπο να κάνει τις κλοπές, αφού έβγαζε τα παπούτσια του και  αναρριχούνταν μέχρι και τον τρίτο όροφο. Στην απολογία του ισχυρίστηκε  πως είχε ανάγκη τα χρήματα για να πάρει φάρμακα ,αφού όπως δήλωσε, έχει πρόβλημα υγείας.
Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου