Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα «νέα» βιβλία του Γυμνασίου

Προσθήκη λεζάντας
Μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου πήγε ,με απογοήτευση, σήμερα το μεσημέρι, τα «νέα βιβλία» της τάξης της στο σπίτι της. Μια πολύ καλά, μπορούμε να πούμε  βιβλιοδετημένη έκδοση, φωτοτυπιών. Ναι ,καλά διαβάσατε, φωτοτύπησαν τα βιβλία και τα εξέδωσαν. Πρόκειται για δύο βιβλία τα οποία περιέχουν μερικά κεφάλαια των μαθημάτων: φυσική, χημεία, μαθηματικά ,βιολογία, νεοελληνική γλώσσα, αρχαία, λογοτεχνία, ιστορία και θρησκευτικά.
Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, όταν πήραμε τα «βιβλία» αυτά στα χέρια μας ,προσέξαμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση   έχει γίνει από το Εθνικό Τυπογραφείο και όχι από τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.
Η δε μαθήτρια ,φανερά εκνευρισμένη, μας δήλωσε ότι έχουν ΗΔΗ πάρει στα χέρια τους την κανονική έκδοση τεσσάρων από τα μαθήματα που  περιέχονται στα συγκεκριμένα «βιβλία». Μιλάμε για τα θρησκευτικά, την φυσική , τα μαθηματικά και τα αρχαία. Τα οποία τους ξαναδόθηκαν με τις νέες εκδόσεις του υπουργείου.  
Από ότι φαίνεται και η παιδεία θέλει «την δόση της». Αφού  το α΄ τρίμηνο ,φτάνει στο τέλος του και ακόμα τα παιδιά παίρνουν βιβλία.












Κοντομηνά Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου