Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση του Βουλευτη Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για την λαθρομετανάστευση

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή σχετικά με την αντιμετώπιση της αυξημένης λαθρομετανάστευσης στη Λακωνία.
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής :
Η λαθρομετανάστευση στο Νομό Λακωνίας και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, με άκρως επικίνδυνες συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής. Σημαντικότερη εξ αυτών, η προσβολή της δημόσιας υγείας από την επιδημική εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας μεταξύ των λαθρομεταναστών, αλλά και σε Έλληνες πολίτες. Τους τελευταίους μήνες, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Προκαλούν δε δικαιολογημένο φόβο και μεγάλη αγανάκτηση στους κατοίκους.
Ο Δήμος Ευρώτα έγκαιρα και αποτελεσματικά ζήτησε από την Κυβέρνηση με έγγραφα και προφορικά αιτήματα και προτάσεις, πάντοτε με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την άμεση λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Η κρισιμότητα της κατάστασης αποδεικνύεται από την ενεργό ανάμιξη πλην του ΚΕΕΛΠΝΟ και κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι ασχολείται με το θέμα αποσπασματικά, χωρίς συντονισμό και με βραδύτατους ρυθμούς. Πρόσφατα, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στην Τρίπολη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρ. Αηδόνη. Για το θέμα έχει δημόσια τοποθετηθεί και ο Υπουργός Υγείας, κ. Α. Λοβέρδος που συνετάχθη με την κοινή διαπίστωση ότι η κύρια αιτία εμφάνισης της ελονοσίας στην περιοχή είναι η αθρόα και χωρίς έλεγχο εισροή λαθρομεταναστών Ασιατικής προέλευσης σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους. Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την άμεση λήψη μέτρων.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1.  Έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος λαθρομετανάστευσης στην περιοχή και των συνεπειών που αυτό προκαλεί στη δημόσια υγεία;
2.  Σε ποιες ενέργειες έχει ή πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον εντοπισμό, την καταγραφή, τον υγειονομικό έλεγχο, την απομάκρυνση και την απέλαση λαθρομεταναστών από τη Λακωνία και την Ελλάδα, αντίστοιχα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου